Kaczka w sosie z czarnego czosnku.
Kaczka w sosie z czarnego czosnku.

Składniki:

- kaczka
- jabłka 3-4 sztuki
- garść żurawiny
- pomarańcze 2-3 sztuki
- sól, pieprz, papryka w proszku u mnie ostra, 5-6 goździków
- 2-3 cebule
- pasta z czarnego czosnku
- pół szklanki czerwonego wina, może tez być białe,

 

Kaczkę myjemy, nacieramy solą, i papryką pozostawiamy na 2-3 godziny w lodówce. Następnie wkładamy do brytfanki wyłożonej plastrami cebuli, układamy na nich kaczkę do wnętrza wkładamy jabłka i żurawinę z goździkami . Kaczkę przykrywamy plastrami pokrojonych jabłek i pomarańczy posypujemy pozostałymi goździkami.

Pieczemy około 2 godzin w piekarniku 170-180st. Pilnować nie przesuszyć w razie potrzeby podlać wodą,  piwem lub winem

Powstały podczas pieczenia sos odcedzić  przełożyć na patelnie, dodać wino i pastę z czarnego czosnku, zredukować, polać kaczkę, resztę podać w sosjerce.

 

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz, na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji. W razie konieczności obsługa sklepu będzie się z Tobą kontaktować także telefonicznie. Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo odstąpienia od umowy, bez podania przyczyny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl