Aioli z czarnym czosnkiem i nerkowcami
Aioli z czarnym czosnkiem i nerkowcami

Aioli z czarnym czosnkiem i nerkowcami

Składniki:
130 g (3/4 szklanki) orzechów nerkowca
6 łyżek wody
2 łyżki stołowe. oliwy z oliwek (lub dodać więcej wody,jeśli chcemy ominąć oliwę)
sok z 1 cytryny
6-8 ząbków czosnku czarnego
½ łyżeczki kminku (opcjonalnie)
2 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie)
Sól i pieprz do smaku

Namocz nerkowce we wrzącej wodzie na około godzinę, aż będą miękkie.Odcedź i następnie dodaj orzechy do blendera razem z resztą składników. Zmiksuj do uzyskania gładkości. Można najpierw dodać trochę mniej wody, a następnie dodawać stopniowo, aby uzyskać idealną konsystencję.
Płatki drożdżowe oraz kminek nadają orientalny charakter.

Foto.M.Rylska

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz, na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji. W razie konieczności obsługa sklepu będzie się z Tobą kontaktować także telefonicznie. Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo odstąpienia od umowy, bez podania przyczyny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl