CZEKOLADA 70% ŁAMANA BIO 100g - CZECO
Opis
CZEKOLADA EKOLOGICZNA 70% 100 g CZECO
100 g Ekologiczna czekolada 70% z naturalnym cukrem trzcinowym
„W życiu pada wiele pytań, na które odpowiedź przynosi czekolada” – Nigella Lawson. Ale zanim tak się stało, tę odpowiedź znali tylko Majowie i Aztekowie. Gdy kakao przywędrowało do Europy wraz z odkrywcami nowych lądów, po ten cudowny i niezwykle kosztowny napój mogli sięgać wyłącznie królowie i arystokraci. Dziś Ty możesz poczuć się jak król, wyciągając dłoń po tabliczkę czekolady, wytworzonej z BIO kakao z Dominikany.
Czekolada 70% CZECO to szlachetny ręczny wyrób, który łączy królewską przyjemność z energią karaibskiego słońca. Każdą tabliczkę tej naturalnej eko czekolady 70% robi samodzielnie Ania Antczak w swej niewielkiej manufakturze w Wołominie pod Warszawą. Korzysta wyłącznie z ekologicznego kakao, sprowadzanego z Republiki Dominikany.
Najprawdziwsza naturalna czekolada: tylko 2 składniki, czyli ekologiczne kakao i cukier trzcinowy. Bez lecytyny, bez emulgatorów, bez wzmacniaczy smaku. Cudowne połączenie goryczki bio kakao z karmelową słodyczą bio cukru trzcinowego.
W opakowaniu nie znajdziesz równych fabrycznych tabliczek. Każda jest niepowtarzalna, bo ręcznie łamana z dużego arkusza czekolady. Ale mamy pewność, że każda zachwyci Cię królewskim smakiem.
Skład: eko masa kakaowa, eko cukier trzcinowy