CZEKOLADA 70% Z SOLĄ HIMALAJSKĄ BIO 100g - CZECO
Opis
CZEKOLADA EKOLOGICZNA 70% Z RÓŻOWĄ SOLĄ HIMALAJSKĄ 100 g CZECO
Naturalna gorzka czekolada 70% z solą himalajską
Niegdyś nazywano je „pokarmem bogów” i wierzono, że sporządzany z nich napój ma magiczną moc. Od tysięcy lat otaczano je z szacunkiem i troską. Ziarna kakaowca! Do dziś w wielu rejonach świata uprawa jest prowadzona niemal w identyczny sposób jak przed wiekami. Po to, by powstał aromatyczny, cenny proszek – BIO kakao, najważniejszy składnik każdej prawdziwej czekolady.
A taka właśnie jest naturalna czekolada CZECO. Każda ręcznie robiona tabliczka powstaje ze zmielonego ekologicznego ziarna kakaowca pochodzącego z Republiki Dominikany. Wylewana na arkusze i ręcznie łamana każda jest inna, niepowtarzalna, niczym małe dzieło sztuki, stworzone ręką artysty.
Tą artystką jest Ania Antczak, która – w niewielkiej pracowni w Wołominie – sama tworzy czekoladowe skarby. Ich sekret to prosty skład i ekskluzywny smak. Ta naturalna czekolada składa się w 70% z BIO kakao i zawiera tylko 2 dodatki: odrobinę ekologicznego cukru trzcinowego, który łagodzi naturalną goryczkę masy kakaowej i kryształki różowej soli himalajskiej, która równoważy czekoladową słodycz.
Gdy uważna dłoń sięga z miłością po nabrzmiały owoc, gorący karaibski wiatr tańczy wśród liści kakaowca. Z troską spogląda na człowieka i może nawet się zastanawia, czy ten odwieczny cykl znów zatoczy koło? Czy Ty – z równą uważnością i miłością w oczach – sięgniesz dziś po tę tabliczkę CZEKOlady?
Skład: eko masa kakaowa, eko cukier trzcinowy, różowa sól himalajska