CZEKOLADA 70% Z SOLĄ HIMALAJSKĄ BIO 50g - CZECO
Opis
CZEKOLADA EKOLOGICZNA 70% Z RÓŻOWĄ SOLĄ HIMALAJSKĄ 50g CZECO
Ekologiczna gorzka czekolada 70% kakao z solą himalajską
Gdy skosztujesz tej czekolady, zamknij oczy i pomyśl o bajecznej Dominikanie. W ciepłym tropikalnym klimacie dojrzewały tu ciężkie, czerwone strąki, kryjące niewielkie ziarna. Zbierane przez lokalnych mieszkańców, poddane tradycyjnej obróbce: fermentacji, suszeniu i prażeniu, przeistoczyły się w cenny skarb. Oto ziarna kakaowca…
Te ziarna, które sprowadza do Polski – z niemałym trudem – Ania Antczak, by wytwarzać z nich ekologiczne czekolady w swej maleńkiej pracowni rzemieślniczej w Wołominie. Każda czekolada naturalna CZECO jest niepowtarzalna, bo ręcznie robiona. Wylewana na arkusze, a następnie ręcznie łamana, każda ma nieco inny kształt i nieco inną grubość. Produkowana na bieżąco, każda jest świeża i mocno aromatyczna.
Bio czekolada 70% kakao oprócz najwyższej jakości masy kakaowej zawiera tylko 2 dodatki: ekologiczny cukier trzcinowy o karmelowym posmaku oraz kryształki soli himalajskiej, znanej jako najczystsza sól na Ziemi. Dzięki tej unikalnej kompozycji powstała wytrawna czekolada o intensywnym smaku.
Prosty, naturalny skład – czyste, zmielone ziarno kakaowca i wyselekcjonowane eco dodatki. Bez lecytyny, oleju palmowego, bez sztucznych aromatów. Jedwabiście gładka i intensywnie aromatyczna prawdziwa czekolada dzięki powolnemu konszowaniu w tradycyjnej granitowej konszy. Czekolada, która zaprasza w podróż na wiecznie zieloną, rajską Dominikanę.
Czy wyruszysz z nami w tę podróż?
Skład: eko masa kakaowa, eko cukier trzcinowy, różowa sól himalajska