Czarny czosnek

 

Sposób wytwarzania czarnego czosnku został odkryty w starożytności na Dalekim Wschodzie. Jest on długotrwały i bardzo energochłonny. W uproszczeniu - aby uzyskać czarny czosnek, należy główkę świeżego, białego czosnku zamknąć na dwa miesiące w miejscu, w którym panuje wysoka temperatura i bardzo wysoka wilgotność.
Cały proces musi odbywać się bez udziału grzybów i bakterii.
Po 60 dniach powstanie nawy produkt - czarny czosnek, który oprócz zmiany koloru zyskuje zupełnie nowe właściwości smakowe oraz zdrowotne. 
Jego nowym smaku można doszukać się nut wędzonej śliwki, suszonych moreli, wanilii oraz trufli.
Ogromne ilości związków antyoksydacyjnych sprawiają, że jest pomocny w leczeniu wielu schorzeń, takich jak nowotwory lub niedokrwienie serca.

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz, na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji. W razie konieczności obsługa sklepu będzie się z Tobą kontaktować także telefonicznie. Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo odstąpienia od umowy, bez podania przyczyny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl