Czarny czosnek zaskoczył smakiem wielu koneserów kuchni. Wypróbuj przepis na pyszna pastę jajeczną z jego dodatkiem.
Blog
Czarny czosnek – Przepisy / Blog
Na blogu znajdują się przepisy z czarnym czosnkiem. Pamiętaj aby obserwować nas również na Instagramie i Facebooku. Na naszych stronach znajdziesz nie jeden ciekawy przepis z czarnym czosnkiem oraz wiele inspiracji przygotowanych przez naszych klientów bądź współpracujących z nami kucharzy. Jeśli zakochałeś się w czarnym czosnku podziel się tym z innymi, dając im szansę na poznanie nowych smaków i właściwości zdrowotnych. Odznacz nas na swoich mediach społecznościowych i podeślij nam link mailem. Odwdzięczymy się rabatem na kolejne zamówienie!
Aioli z czarnym czosnkiem i nerkowcami Namocz nerkowce we wrzącej wodzie na około godzinę, aż będą miękkie.Odcedź i następnie dodaj orzechy do blendera razem z resztą składników. Zmiksuj do uzyskania gładkości. Można najpierw dodać trochę mniej wody, a następnie dodawać stopniowo, aby uzyskać idealną konsystencję.
Rolada szpinakowa z czarnym czosnkiem Szpinak podsmażamy na maśle z posiekanym czosnkiem, dodajemy jogurt. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy szpinak, a następnie go blendujemy. Dodajemy żółtka, mąkę i ubitą na sztywną pianę z białek.
Ciasto marchewkowe z czarnym czosnkiem Marchewkę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie kroimy lub łamiemy na małe kawałki. Jajka ubijamy mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym przez ok. 3 minuty aż zrobią się pulchne i zbieleją, powoli dolewamy olej i pastę z czarnego czosnku można tez wykorzystać pastę z dodatkiem miodu.
Kaczka w sosie z czarnego czosnku Kaczkę myjemy, nacieramy solą, i papryką pozostawiamy na 2-3 godziny w lodówce. Następnie wkładamy do brytfanki wyłożonej plastrami cebuli, układamy na nich kaczkę do wnętrza wkładamy jabłka i żurawinę z goździkami. Kaczkę przykrywamy plastrami pokrojonych jabłek i pomarańczy posypujemy pozostałymi goździkami .
Wszystkie płatki i dodatki mieszam razem na sucho drewnianą łychą w garnku, następnie dodaję gorącej wody tyle aby wszystko się dobrze połączyło nie za dużo, płatki i dodatki nie mają pływać w wodzie. Dalej mieszam aby woda dotarła wszędzie. Pozostawiam do namoczenia i nasiąknięcia na około 2-3 godziny.
Sałatka z kapusty pekińskiej i czarnego czosnku Kapustę drobno szatkujemy, wszystkie składniki drobno kroimy i dodajemy do kapusty. Do małego słoiczka wlewamy oliwę lub olej, dodajemy sok z cytryny, syrop klonowy, sól, pieprz lub ostra paprykę. Zakręcamy słoiczek i mocno wstrząsamy. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę na wierzchu układamy czarny czosnek.
Zachwycił gości Targów Pyszna Polska Magdy Gessler, NATURA FOOD, Targów Zielarstwa i Medycyny Naturalnej oraz wielu innych wydarzeń kulinarnych. Nasz czarny czosnek ekologiczny JULEKO zdobył wyróżnienie na TARGACH NATURA FOOD w ŁODZI juz w 2015r.