CZEKOLADA 100% BEZ CUKRU BIO 100g - CZECO
Opis
CZEKOLADA EKOLOGICZNA 100% BEZ CUKRU 100 g CZECO
Ekologiczna czekolada 100% kakao bez cukru dodanego
Ekologiczne ziarno kakaowca dojrzewające w tropikach Dominikany to efekt troskliwej pracy lokalnych rolników, uprawiających krzewy kakaowca w tradycyjny sposób: z uważnością i miłością, bez nawozów sztucznych i pestycydów. Wewnątrz strąków kakaowca, ukryte w białym, słodkim miąższu znajdują się cenne nasiona, tak uwielbiane na całym świecie – ziarna kakao.
Właśnie te ziarna, pochodzące z ekologicznych plantacji, są używane przez Anię Antczak do ręcznego wyrobu czekolady CZECO w oparciu o rzemieślnicze metody produkcji, w małych partiach. Powstaje w niewielkiej pracowni poprzez mielenie i konszowanie ziaren kakaowca, potem jest wylewana na cienkie arkusze, a następnie – ręcznie łamana.
Naturalna czekolada 100% kakao to czekolada bez żadnych dodatków. Skład jest tak prosty, jak zaplanowała to natura. Zawiera wyłącznie ekologiczną masę kakaową z Dominikany. Naturalnie gorzka, rozpływająca się w ustach, zachwyci prawdziwych smakoszy czekolady.
A Ty pozwolisz się dziś zachwycić?
Skład: eko masa kakaowa z Republiki Dominikany