CZEKOLADA 70% ŁAMANA BIO 50g - CZECO
Opis
CZEKOLADA EKOLOGICZNA 70% 50 g CZECO
Ekologiczna czekolada 70% z naturalnym cukrem trzcinowym
Choć ziarna kakaowca stosowane od tysięcy lat, to w Europie pierwsze tabliczki czekolady zaczęto wytwarzać dopiero w XIX wieku. Te pierwsze czekolady miały prosty skład – tylko kakao, cukier i tłuszcz kakaowy. Dopiero później zaczęto dodawać do tabliczek czekolady składniki, które ułatwiały produkcję na skalę przemysłową, obniżały cenę, ale odbierały wyrobom… smak prawdziwej czekolady.
Czekolada 70% CZECO to powrót do rzemieślniczych metod produkcji prawdziwej czekolady. Zawiera tylko 2 składniki: ekologiczne kakao i ekologiczny cukier trzcinowy. W niewielkiej podwarszawskiej pracowni, zupełnie jak przed laty w tradycyjnych manufakturach, Ania Antczak tworzy swe czekoladowe arcydzieła.
To czekolady bez lecytyny, bez sztucznych aromatów, bez utwardzaczy i innych zbędnych dodatków. Główny składnik – pełne karaibskiego słońca bio kakao z wiecznie zielonej Dominikany to gwarancja smaku i najwyższej jakości.
Wszystkie czekolady są ręcznie robione i produkcja odbywa się w małych partiach, dzięki czemu są zawsze świeże i aromatyczne. Każda tabliczka czekolady jest unikalna, każda jest ręcznie łamana, a następnie umieszczona w szczelnym, eleganckim opakowaniu.
Z myślą o Tobie i o radości ważnej dla Ciebie osoby.
Skosztujesz?
Skład: eko masa kakaowa, eko cukier trzcinowy