CZEKOLADA 70% Z CYNAMONEM I GAŁKĄ BIO 50g - CZECO
Opis
CZEKOLADA EKOLOGICZNA 70% z CYNAMONEM I GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ 50 g CZECO
Czekolada ekologiczna 70% kakao z cynamonem i gałką muszkatołową
Na gorącej karaibskiej wyspie przyroda pulsuje życiem i energią. To tam bujnie rosną naturalne plantacje kakaowców. To tam – z poszanowaniem i miłością – otwiera się ręcznie dojrzałe strąki, by wyjąć – z każdego z nich – ok. 30 migdałowatych ziaren. Poddawane naturalnej fermentacji, suszone w pełnym słońcu, a na koniec prażone uzyskują esencję smaku i gorzko-czekoladowy aromat. Tak powstaje BIO kakao…
Z tego kakao Ania Antczak wytwarza czekoladę w małej pracowni pod Warszawą według wypracowanej przez siebie receptury. Do czystego eco kakao, pochodzącego z wiecznie zielonej Dominikany, dodaje – do smaku – aromatyczny cukier trzcinowy BIO oraz szczyptę aromatycznego cynamonu i gałki muszkatołowej.
Tylko tyle i… aż tyle. Tylko 4 ekologiczne składniki. Bez lecytyny, bez oleju palmowego, bez sztucznych aromatów. Ta naturalna czekolada powstaje z niezwykle cienkich arkuszy jako czekolada łamana. Każda tabliczka jest oryginalna, ma nieco inny kształt, nieco inną grubość.
Tylko tyle i… aż tyle. Pasja, radość, słodka przygoda. Byś mógł usłyszeć śmiech bliskiej Ci osoby… By rozmarzyć się o wspólnej podróży na rajską wyspę… By…
Oto Twoja tabliczka czekolady CZEKO. Sam wiesz, jak piękne masz marzenie i z kim chcesz je spełnić.
Skład: eko masa kakaowa, eko cukier trzcinowy, eko cynamon, eko gałka muszkatołowa